1961 Jaguar E-Type S1 3.8 OTS Flatfloor

Jaguar1961
E-Type S1 3.8 OTS Flatfloor


  • Matching numbers & colors
  • Een van slechts 386 LHD Roadsters in 1961
  • Nuts & bolts restored
€ 245.000
Informeer nu
Deel deze wagen

Toen de E-Type in 1961 op de Autosalon van Genève werd gelanceerd, leek het wel een ruimteschip dat eind jaren negentig terug in de tijd was getransporteerd. De lange vloeiende motorkap, de prachtige proporties en de krachtige motor van de coupé zorgden ervoor dat hij begin jaren zestig een game-changer was. Vergeleken met concurrerende modellen was de E-Type veel lichter dankzij de semi-monocoque indeling in plaats van de traditionele body-on-frame configuratie. Met de motor achter de vooras was de gewichtsverdeling bijna perfect (51:49). Het weggedrag was ook beter dan dat van de meeste andere auto's dankzij de volledig onafhankelijke ophanging en aangezien Jaguar de eerste fabrikant was die met schijfremmen ging racen, was het geen verrassing dat Jaguar ervoor koos om die op alle vier wielen van de nieuwe E-Type te monteren. Jaguars ambitie was om zijn Le Mans-triomfen om te zetten in commercieel succes en naarmate de orders binnenstroomden, deed de E-Type precies dat: hij overtrof alle verwachtingen met 72.515 geproduceerde wagens tijdens zijn 13 jaar durende productieperiode.

Onze vroege Jaguar E-Type 3.8L Series 1 “Flatfloor” werd op 21 november 1961 geproduceerd in de fabriek in Coventry, Engeland. Op 2 december daaropvolgend werd ze via Jaguar Cars New York geleverd aan C.H.Harry Jr, de eerste eigenaar. Harry koos voor de prachtige Opalescent Silver Blue-bodykleur die uiteraard alleen te combineren was met een grijs of donkerblauw interieur. Deze auto is echter heel bijzonder en is uitgerust met een Light Blue-interieur, wat het een werkelijk unieke kleurencombinatie maakt. Met VIN '876163' is deze auto een vroege Series 1, herkenbaar aan de typische vlakke vloer maar ook aan enkele details zoals de gelaste louvres op de motorkap. Van deze linksgestuurde Roadsters werden er 1500 geproduceerd. In 1961, het gewilde eerste productiejaar, werden slechts 386 linksgestuurde Roadsters gebouwd, waar deze auto er één van is.

Een paar jaar na aflevering werd de Jaguar aan de kant gezet vanwege een probleem met de transmissie. Hij bleef jarenlang onaangeroerd staan en toen hij werd ontdekt, werd het meteen duidelijk dat de auto niet meer de weg op kon zonder een totale restauratie. Het grote voordeel was dat de E-Type helemaal origineel was, met matching nummers en extreem compleet. Veel auto's die zo lang staan worden vaak in onderdelen verkocht, maar hier is dat absoluut niet het geval. Deze E-Type was zelfs zo origineel dat hij door Dr. Thomas F. Haddock en Dr. Michael C. Muller werd gebruikt, meerdere keren beschreven als VIN-nummer 876163, bij het schrijven van hun 'Jaguar E-Type originaliteitsgids', bij liefhebbers bekend als de enige echte E-Type bijbel.

Het resultaat van deze restauratie is, al zeggen we het zelf, iets waar we erg trots op mogen zijn. De Jaguar bevindt zich in absolute concoursstaat en werd gerestaureerd volgens de regels van de kunst. Hij ziet er niet alleen goed uit - het is een kunstwerk op wielen, en zelden kom je een auto tegen die zo perfect is afgewerkt als deze. Eenmaal achter het stuur merk je meteen dat deze auto niet één, maar twee persoonlijkheden heeft. Naast een prachtige, zorgvuldig gerestaureerde auto is het ook een perfecte rijder: een overvloed aan vermogen, zeer directe besturing en gewoon een genot om mee de weg op te gaan.

Deze Jaguar E-Type S1 3.8 Flatfloor uit 1961 is alles wat je van een E-Type mag vragen. Als een van de slechts 386 LHD Roadsters gebouwd in het eerste productiejaar, beschikt deze auto over zowel de matching numbers motor en transmissie als de originele Opalescent Blue kleurencombinatie. Bent u op zoek naar een zeldzame, perfect gerestaureerde Jaguar E-Type Flatfloor? 

Deze prachtige Jaguar is nu verkrijgbaar bij Rock 'N Roll Classics!

Interesse in deze Jaguar?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name