1961 Porsche 356B Roadster Super 90

Porsche1961
356B Roadster Super 90


  • Krachtige Super 90-motor
  • Matching numbers
  • Volledig gerestaureerd
€ 209.900
Informeer nu
Deel deze wagen

De Porsche 356 werd voor het eerst gelanceerd in 1948 en werd al snel de maatstaf voor kleine sportcoupes over de hele wereld, vooral als die werd gebruikt voor trackdays en roadrally's. De eerste open-top Porsche die een grote indruk maakte op het publiek was de 356 pré-A Speedster.

Toen de productie van de zeer succesvolle Speedster stopte, kondigde Porsche in 1959 met trots een nieuw ontworpen model aan: de 356B Roadster. De introductie van het nieuwe model ging gepaard met veel kleine wijzigingen en was verkrijgbaar als 1600, 1600 Super, Super 90 en Carrera. De Super 90 was de sterkste pushrod-motor die Porsche ooit had geproduceerd, dankzij de grotere inlaatkleppen, herwerkte cilinderkoppen en dubbele carburateurs met dubbele choke, goed voor maar liefst 90 pk! Veel mensen uit die tijd, zowel journalisten als klanten, beschouwden de Super 90 als de beste auto die Porsche ooit had geproduceerd, en velen doen dat nog steeds. Er zijn in totaal 2650 exemplaren van de 356B Roadster Super 90 geproduceerd, maar in 1961 verlieten slechts 89 exemplaren de Drauz-fabriek, een echte zeldzaamheid!

Deze prachtige Porsche 356B Roadster Super 90 werd in 1961 aan zijn eerste eigenaar geleverd door 'Baden Auto' uit Freiburg, Duitsland. De auto werd regelmatig rondgereden en in september daaropvolgend werd de Porsche geëxporteerd naar de Verenigde Staten, waar de 356 nog populairder was! Eenmaal geland in de Verenigde Staten werd de auto afgeleverd aan zijn tweede eigenaar, Dr. Andrew Wiedmer uit de buurt van New York.

Een paar jaar later vond deze zeldzame Roadster zijn weg terug naar Europa, waar hij een grondige restauratie onderging. Kosten noch moeite werden gespaard om deze Super 90 in zijn oude glorie te herstellen! De carrosserie werd zorgvuldig gespoten in Slate Grey, een periode-correcte Porsche kleur die beschikbaar was in 1961, en het volledig gerestaureerde interieur behield zijn originele zwarte tint. De matching numbers motor en transmissie zijn volledig gereviseerd, net als de rest van de auto.

Met trots kunnen we je vertellen dat deze Roadster zonder twijfel een van de beste exemplaren is die we hebben gereden. Tot nu toe doen de motor, versnellingsbak en ophanging hun werk moeiteloos en zorgen ze ervoor dat de rit niet alleen soepel en sportief, maar ook zeer comfortabel is. Uren breng je zorgeloos door op de weg: de besturing, remmen en koppeling zijn zo licht dat je nooit hoeft te worstelen. Je zou zelfs bijna vergeten dat je in een oldtimer uit begin jaren 60 rijdt! De laatste eigenaar was een echte liefhebber en na de restauratie is de Roadster voornamelijk gebruikt voor enkele zomerritten en evenementen onder de beste omstandigheden.

Of je nu een doorgewinterde autoliefhebber bent of iemand die de schoonheid van klassiek design kan waarderen, deze Porsche 356B Roadster Super 90 roept een gevoel van nostalgie op dat moeilijk te evenaren is. Het spreekt voor zich dat deze Porsche in uitstekende staat verkeert en dat er geen bijkomende kosten te verwachten zijn. Gezien zijn geweldige rijervaring en interessante bouwjaar is deze auto perfect voor zowat elke rally, zomercruise of evenement.

Deze zeldzame Porsche 356B Roadster Super 90 is nu verkrijgbaar bij Rock 'N Roll Classics!

Interesse in deze Porsche?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name