1969 Porsche 911 S Targa

Porsche1969
911 S Targa


  • Volledige historiek
  • Paint-to-Sample 'Blue Metallic' (6853)
  • Matching numbers & colors
€ 159.900
Informeer nu
Deel deze wagen

Toen het Porsche 911 F-model werd gelanceerd, was er alleen een coupé. Porsche wilde kort daarna een cabriolet presenteren, maar vooral in de VS waren er zeer strenge veiligheidsvoorschriften die het bijna onmogelijk maakten om een normale cabriolet in de States te verkopen. Om aan de regelgeving te voldoen kwam Porsche met een antwoord, en wat voor één: de Targa. Deze ideale mix tussen comfort en veiligheid werd geïntroduceerd in 1965 en vormde de basis voor een legende die op vandaag nog steeds verder leeft als één van de meest iconische Porsches ooit gemaakt.

Met veel trots stellen wij u vandaag deze prachtige Porsche 911S Targa voor. Van deze Targa Sport-versie werden slechts 614 exemplaren gebouwd, wat deze wagen extra bijzonder maakt. Deze Porsche in Paint-to-Sample 'Blue Metallic' is een unieke verschijning en werd voor het eerst geleverd aan Intercontinental Motors Corporation in San Antonio Texas op 2 juni 1969, door Dhr. Quin aan Randolph W. Robinson, een liefhebber pur sang!

Enkel het allerbeste was goed genoeg voor meneer Robinson, bijgevolg ging hij als liefhebber ook zo om met zijn dierbare 911. Sinds de dag van levering heeft hij met uiterste zorg telkens élke factuur, alle bonnetjes en bijhorende boekjes bijgehouden wat resulteert in een origineel overcompleet onderhoudsboekje en een onderhoudshistoriek van méér dan 120 pagina’s met bijhorende notities en aantekeningen. Een 911 Targa met een zo goed bewaarde historiek als deze zult u zelden vinden! Het is bijna ongelooflijk om alle facturen van 55 jaar lang terug te zien.

De wagen werd uitgerust met indrukwekkende opties als Paint-to-Sample 'Blue Metallic', zwart leatherette interieur en uiteraard airconditioning om de Texaanse hitte te kunnen bestrijden.

De Porsche werd nieuw in de fabriek geassembleerd met de volgende opties:

  • Special order: Paint-to-Sample ‘Blue metallic’ (6853)
  • Getint achterraam, enkelfasig verwarmd
  • Airconditioning
  • Stut self-leveling voorwielophanging
  • Getinte zijramen Targa
  • Getinte voorruit
  • Antenne - links
  • Becker Radio 'Europa' (US Band)
  • Michelin Banden

Onmiddellijk na zijn aankoop liet Robinson door de dealer ronde mistlampen, bumperbeschermers en een set kokosmatten installeren. Ook liet hij de Becker-radio vervangen door een Blaupunkt AM/FM-unit, die nog steeds in de auto aanwezig is. Nadat de 911 oorspronkelijk was uitgerust met Boge Self-leveling voorwielophanging, besloot Robinson deze in 1970 rondom te vervangen door nieuwe Koni-schokdempers. Andere zaken die in de jaren '70 op de auto werden gemonteerd waren onder meer Hella mistlampen op de onderste bumper, een Mohn ski-rack met bijhorende latten (in Texas !!!) en zwart gelakte harten voor de lichtmetalen Fuchs wielen. Dit alles wijst er nogmaals op dat Randy een maniakale liefhebber was.

In 2012 verkocht Robinson zijn felbegeerde liefde, na deze 43 jaar in zijn bezit te hebben. De tweede eigenaar werd bij aankoop zodanig overweldigd door de hoge originaliteit van de prachtige wagen en de bijhorende stapel aan onderhoudsfacturen, dat hij besloot Randy's plichtsbewuste klus zorgvuldig verder te zetten in de jaren die volgden.

Alle panelen openen en sluiten zoals het hoort en hebben een uitstekende pasvorm. Roest of steenslag is nergens op de wagen te vinden, de Porsche werd recent zeer professioneel herlakt in het originele kleur. Het Targa dak werd kort geleden volledig opgefrist en past goed op de header voor en Targa beugel achteraan. De verzonken zwarte delen van de originele Fuchs zijn vervaagd, dat geeft de wagen een schitterende patina en passende uitstraling. Het mooi afgewerkte dashboard bevindt zich in uitstekende staat, met inbegrip van alle bijhorende meters en bedieningen.

De 911 start goed, maakt vlot toeren en levert een innemend geluid wanneer je het gaspedaal dieper indrukt. Op de weg presteert deze 911S met een heerlijk vermogen, goed stuurgedrag, een responsief remgedrag en een pittige acceleratie over de hele vermogensband.

Deze matching numbers en -colors '69 Porsche 911S Targa is in bezit van het gegeerd Porsche Certificate of Authenticity (COA) en wordt aangeboden met een aanzienlijke historiek, waaronder: Originele aankoopfactuur en leveringsdocumenten, raamstickers, een overcompleet afgestempeld Porsche onderhoudsboekje, originele Porsche handleiding, diverse brochures over fabrieksaccesoires met inbegrip van het Mohn Skirek-flyer, alle mogelijke facturen sinds leverdatum tot heden en een volledige toolset compleet met originele krik, zekeringen en zelfs het oorspronkelijke riempje!

Vroege Porsche 911's worden steeds gewilder en volledig gedocumenteerde originele auto's zijn amper te vinden. Dit exemplaar is een van slechts 614 gebouwde exemplaren in de 'Targa S'-liefhebbersconfiguratie, wat het des te opmerkelijker maakt dat deze Porsche in zo'n verbazingwekkende topstaat is gebleven.

Omdat dit zeldzame exemplaar een van slechts 614 exemplaren is die in de 911S Targa-configuratie werden gebouwd, is het des te opmerkelijker dat deze auto vandaag de dag in zo'n originele topstaat bewaard is gebleven. Deze uitzonderlijk goed onderhouden en prachtig bewaarde 911S Targa combineert veel rijplezier met een schitterende uitstraling, wat het de perfecte keuze maakt voor zowel enthousiaste rijders als serieuze verzamelaars.

Deze prachtige matching numbers Porsche 911S Targa in PTS Blue Metallic is nu beschikbaar bij Rock 'N Roll Classics!

Interesse in deze Porsche?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name