2004 Ferrari 612 Scaglietti

Ferrari2004
612 Scaglietti


  • Een van slechts 43 (!) Euro manuele 6-speed
  • 540pk sterke atmosferische 5.7L V12
  • Special order 'Canna Di Fucile' lakkleur
Verkocht
Informeer nu
Deel deze wagen

De Ferrari 612 Scaglietti lanceerde in 2004 en was de spirituele opvolger van de kleinere Ferrari 456. De 612 is een sportieve 2+2 toerwagen in GT-stijl, die perfect tot zijn recht komt op autosnelwegen en bochtige secundaire wegen. Deze prachtige Ferrari werd getekend door de iconische Italiaanse ontwerpstudio Pininfarina, de toevoeging 'Scaglietti' is een eerbetoon aan de relatie tussen Ferrari en carrosseriebouwer Scaglietti, die ook in Modena is gevestigd.

Deze fantastische Ferrari 612 Scaglietti werd origineel geleverd in Parijs op 13 juli 2004 en bracht volgens het afgestempelde onderhoudsboekje het grootste deel van zijn leven door aan de zonovergoten Franse zuidkust. De unieke lakkleur 'Canna di Fucile' is een special-order-kleur, dit houdt in dat deze kleur niet zomaar te verkrijgen was. Enkel op vraag van de klant werd deze exclusieve kleur geleverd, dit zorgt ervoor dat deze 612 nog moeilijker te vinden is dan een naald in een hooiberg! De configuratie wordt perfect aangevuld door zwart gelakte remklauwen, een BOSE soundsysteem, elektrisch verstelbare stoelen met memory en lendensteun, centrale vergrendeling, airconditioning, radio en CD-speler, lichtmetalen pedalen en een volleder dashboard.

Vooral de handgeschakelde aandrijflijn maakt deze Scaglietti bijzonder uniek. Tijdens de gehele productierun werden wereldwijd slechts 3025 stuks geproduceerd, en nog specialer is deze handgeschakelde Europese versie - hiervan werden slechts 43 (!) exemplaren gebouwd!

Rijden in de 612 is een opwindende ervaring. Het gevoel van de startende V12-motor is direct en intens, de krachtige 5.7 roffelt op een lage diepe idle, een subtiele hint naar het 540pk sterke vermogen die erin schuilt. De Scaglietti is veel toegankelijker dan je zou denken; de stoelen zitten uitermate comfortabel, de besturing voelt precies en gesmeerd, en bovenal levert de gated shifter een onvergetelijke ervaring! De krachtige remmen scheppen vertrouwen aan hoge snelheden en het onderstel werd afgesteld om de perfecte balans te vinden tussen sportiviteit en comfort. Hierdoor is deze Ferrari uitermate geschikt voor een lange roadtrip over de Duitse autobahn of een dynamisch ritje op de boerenbuiten.

Deze Ferrari 612 Scaglietti combineert de rauwe kracht en het opwindende geluid van een manuele 5.7L V12, gekoppeld aan het sportieve comfort van een GT-toerwagen. Uitgevoerd in de unieke Canna di Fucile-kleur biedt deze wagen de perfecte balans tussen smaakvolle eenvoud en exclusiviteit. De zeldzame handgeschakelde versnellingsbak vormt deze Ferrari 612 Scaglietti om van een exclusieve toerwagen tot een magnifieke rijervaring met een enorm verzamelpotentiëel.

Deze Ferrari 612 Scaglietti in de exclusieve 'Canna di Fucile'-kleur, uitgerust met dé zeldzame manele gated shifter, is een must-have voor elke liefhebber en verzamelaar. Met een afgestempeld onderhoudsboekje van een officiële dealer is dit een unieke kans om een stukje Ferrari-geschiedenis te bezitten.

Kom hem nu ontdekken bij Rock 'N Roll Classics!

Interesse in deze Ferrari?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name