2005 Ferrari F430

Ferrari2005
F430


  • Zeldzame gated manual
  • Full service history
  • Een van slechts 90 exemplaren ooit gebouwd
€ 250.000
Informeer nu
Deel deze wagen

De Ferrari F430 maakte zijn debuut in 2004 op de Mondial de l'Automobile in Parijs. Zijn silhouette doet denken aan zijn voorganger, de Ferrari 360, maar de F430 brengt veel meer dan alleen uiterlijk vertoon. Onder de motorkap ligt een krachtige 4,3-liter V8-motor, strategisch achter de bestuurder geplaatst voor een perfecte gewichtsbalans. Met een indrukwekkende 490 pk, 465 Nm koppel en een redline op de toerenteller van maar liefst 8500 tpm, is de F430 een spektakel op wielen.

Deze F430 is bijzonder omdat het een van de allerlaatste Ferrari-modellen is die werd geleverd met een traditionele handgeschakelde versnellingsbak. Terwijl de autowereld, en Ferrari in het bijzonder, overstapte naar automatische en gerobotiseerde transmissies, werden handgeschakelde modellen steeds zeldzamer. Van de F430 zijn ongeveer 14.000 exemplaren geproduceerd, maar de handgeschakelde versie is extreem zeldzaam: wereldwijd werd slechts 90 stuks van de F430's met een manuele versnellingsbak verkocht, wat deze wagen dan ook niet enkel één van de zeldzaamste moderne Ferrari’s maakt maar tevens ook één van de meest collectable.

Dit prachtige exemplaar in Scuderia Rosso werd in 2005 geleverd aan zijn eerste eigenaar in Suresnes, Frankrijk. De wagen werd smaakvol samengesteld met een prachtig zwart lederen interieur, bijpassende rode remklauwen (die perfect aansluiten bij de Scuderia Rosso-lak), lichtmetalen pedalen, radio, lederen dakhemel en natuurlijk de gezochte metalen gated shifter. Reeds sedert 2007 rijdt deze F430 in België en werd hij steeds nauwgezet onderhouden bij een officiële Ferrari dealer. Kosten noch moeite werden gespaard om dit exemplaar in topconditie te houden. Volgens het originele en volledig afgestempelde onderhoudsboekje werd deze F430 minstens elke 5000km op controle gestuurd!

Rijden in deze Ferrari F430 is toegankelijker dan je zou denken. De positie achter het stuur voelt perfect, de handgeschakelde versnellingsbak schakelt gesmeerd en het weggedrag is ronduit indrukwekkend. De bedieningselementen zijn licht, waardoor het rijden comfortabel aanvoelt, en de koppeling grijpt zacht en soepel aan zonder schokken. Het sturen voelt makkelijk en direct aan, bijna alsof de Ferrari je gedachten kan lezen. Het geluid dat deze machine produceert is onmogelijk lawaai te noemen, maar eerder een symfonie van zuigers, kleppen en brandstof, die samen een onvergetelijke rijervaring creëren.

Deze Ferrari met 3 pedalen is een echte zwanenzang van een generatie, en tegelijk een van de eerste voorbeelden voor Ferrari's die in de toekomst volgden. Deze F430 is een geweldige wagen die rijervaring naar hoger niveau tilt; een prachtige silhouette, pittige middengeplaatste motor achter de chauffeur, een fantastisch klankpalet doorheen de gehele toerenteller en als kers op de taart de verbluffende manuele gated shifter - waarvan slechts een handjevol gemaakt werden.

Mis deze kans om een stukje Ferrari-geschiedenis te bezitten niet!

Kom hem vandaag nog ervaren bij Rock ’N Roll Classics

Interesse in deze Ferrari?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name