1969 Citroën Méhari

Citroën1969
Méhari


  • Hét zomerse stijlicoon
  • ABS-Lichtgewicht
  • Veelzijdige alleskunner
€ 22.500
Informeer nu
Deel deze wagen

Gekend van de geliefde Franse Gendarme-films, weet deze iconische Citroën Méhari gegarandeerd een glimlach op elk gezicht te toveren. De naam 'Mehari' verwijst naar het woord 'Méharist' dat zijn oorsprong vindt in de kamelencavalerie van het Franse Vreemdelingenlegioen. De filosofie van de wagen lijkt best op dat van het favoriete vervoersmiddel van de cavalerie: relatief hoog van de grond, laag verbruik en vooral zéér licht, wat hem ideaal maakt voor diverse terreinen en avonturen. Wat oorspronkelijk begon als idee om een 'terreinwagen' te bouwen met onderdelen van Citroën, groeide uit tot een van de meest kenmerkende en iconische wagens aller tijden. Zijn creatieve visie leidde tot de geboorte van een voertuig dat niet alleen praktisch in omgang was, maar vooral ook een unieke stijl en charme uitstraalde.

De Méhari werd geproduceerd tussen 1968 en 1988 en bestaat grotendeels uit gedeelde onderdelen met oa. de 2PK, de Dyane en de Citroën Ami. Het is een wagen die nostalgie en een gevoel van vrijheid oproept, perfect passend bij de ontspannen sfeer van Zuid-Frankrijk.

Deze Citroën verkeert zowel vanbinnen als vanbuiten in uitstekende staat. De felgroene carrosserie vertoont geen gebruikssporen en de vernieuwde lak is in tiptop-conditie. Roest is trouwens nergens op deze auto te vinden, want de volledige carrosserie is namelijk gemaakt van ABS-kunststof, wat ervoor zorgt dat de Mehari uitermate licht is, maar hem tegelijk ook bijzonder duurzaam maakt.

De optionele witte kap wordt omhoog gerold, de metalen ketting aan bestuurderskant geopend, en er wordt plaats genomen in de zachte kraaknette wit lederen stoel. Nog voor in een handomdraai de motor wordt gestart, kan men opgelucht ademhalen; het vakantiegevoel besluipt je. Zodra de sleutel wordt omgedraaid, ontwaakt de Mehari op een rustig brommende manier, klaar om mee te nemen op een avontuurlijke rit. Dit is waarvoor de Méhari gemaakt werd: Nostalgie, vakantie en avontuur!

Rijden gebeurt zoals bij een 2CV: alle handelingen voelen uitermate licht en de versnellingspook zit niet tussen de twee stoelen op de grond, maar wel in het dashboard! De eerste versnelling wordt gekozen en het autootje lijkt vanzelf te rijden. De kleine 600 cc motor heeft geen enkele moeite om de lichte auto vooruit te duwen. Zacht schakelen naar tweede. Sturen voelt licht, makkelijk en uitermate soepel.

In deze Méhari is het buitengewoon gezellig vertoeven, alleen of met het hele gezin. Dit zorgt ervoor dat deze Citroën niet alleen stijlvol is, maar ook een praktisch voertuig voor allerlei avonturen van stranduitjes tot landelijke tochten. Het is een auto die plezier, functionaliteit en een vleugje nostalgie perfect combineert, en daarmee een onvergetelijke rijervaring biedt.

Nu beschikbaar bij Rock 'N Roll Classics!

Interesse in deze Citroën?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op!

+32 (0)50/73 75 71
sales@rnrclassics.be

Heb je een gelijkaardige wagen te koop? We zijn geïnteresseerd!

Full name